sesik, jesteś cały?
sprzęgło klimatyzacji , elektromagnes
Zwiń
X
-
sprzęgło klimatyzacji , elektromagnes
od paru dni słyszę że sprężarka klimy załącza się elektro magnes spadają delikatnie obroty i znowu się za chwile załącza tak ze trzy razy chwila przerwy i znów próby załączania. miesiąc temu nabijałem klimę fachowiec mówił ze coś słabo cisnie ale jeszcze po działa . czy jak wymienię sprzęgło klimy cały komplet to wystarczy , czy jeszcze coś trzeba zrobić lub więcej co nie będę mógł zrobić tylko jakiś warsztat od klimy ??
_________________ czytałem parę tematów podpinałem się pod i zero odpowiedzi.pytanie 2: co trzeba za częsci do regeneracji sprężarki ?jakby co posiadam kabel vag
-
-
raczej wystarczyZamieszczone przez pablokinahczy jak wymienię sprzęgło klimy cały komplet to wystarczy
według mnie,to lepiej sam nie wymieniaj tego sprzęgiełka (bardzo łatwo można skrzywić wałek w sprężarce ),chyba ,że masz jakieś pojęcie( ale z pytania 2 wnioskuje że nie masz),ja sam tego nie naprawiałem zaprowadziłem do warsztatu koszt 400 zł. robocizna+sprzęgiełkoZamieszczone przez pablokinahczy jeszcze coś trzeba zrobić lub więcej co nie będę mógł zrobić tylko jakiś warsztat od klimy ??
tak to wygląda tu masz linkZamieszczone przez pablokinah2: co trzeba za częsci do regeneracji sprężarki ?
Komentarz
-
-
wymiana sprzęgiełka to nie problem już tam zaglądałem i odkręciłęm bez problemu ale jak coś jeszcze dam radę zrobić bez specjalnych narzędzi to przy okazji mogę zrobić . nic nie skrzywiłem.PS: turbine też sam czyściłem i śmiga do tej pory
[ Dodano: Czw 19 Maj, 11 11:33 ]
dzięki za ten link mam teraz taniej i mogę osobiście odebrać
tak to wygląda tu masz link
http://allegro.pl/listing.php/search...cji&category=0[/quote]
[ Dodano: Pon 23 Maj, 11 16:59 ]
a przedwczoraj po południu klima zadziałała i chodziła do wieczora pożniej do południa nie działała i znów po 15 zaczeła działać i wieczorkiem znowu koniec na następny dzień zerknołem do ksiązki obakałem gdzie przekażniki i bezpieczniki klimy i do auta bezpieczniki całe to za przekażniki i trochę zdziwo gdyż tam gdzie książka ma wyrysowany przekażnik klimy u mnie nie ma. to czysciłem styki po koleji i teraz klima działa. ale moje pytanie czy ma ktoś opis przekażników 1.9 tdi 110 KM 2000 przed fl w książce przekażniki są tylko pod kierownicą a u mnie sa jeszcze w komorze silnika 2 ?? jak bedzie trzeba zrobie zdjęcia .jakby co posiadam kabel vag
Komentarz
-
-
podepnę się po temat...
Do dnia dzisiejszego wszystko chodziło sprawnie. Klima elegancko chłodziła.
Podczas stania w korku do ronda z nawiewu zaczęło lecieć ciepłe powietrze :evil:
Szybkie spojrzenie pod maskę i okazało się, że sprzęgiełko raz załącza na sekundę i rozłącza kompresor... towarzyszyły temu duże drgania całego silnika. Zapewne od oporu jaki stawiało sprzęgiełko ?
I teraz pytanie czy to sprzęgiełko ??
Bo jakie mamy temperatury to wszyscy wiemy a mi już po raz kolejny klima przestała działać.....
taki komplet rozwiązuje problem ??
EDIT :
Dodaje filmik jak zachowuje się moje sprzęgiełko. ( sorki za lektora
ops: )
A tutaj rurka która idzie do osuszacza..... zauważyłem to przy nagrywaniu sprzęgiełka. Czy mogło mi ubyć oleju i przez to tak się zachowuje kompresor ?

Uploaded with ImageShack.us
Komentarz
-
-
Gdy klima jest wyłączona i słychać cykanie,to znak,iż padło sprzęgiełko,ja tak miałem i kilka osób z forum.Zamieszczone przez ulysseże sprzęgiełko raz załącza na sekundę i rozłącza kompresor
całkiem prawdopodobne,radze nie włączać sprężarkiZamieszczone przez ulysseCzy mogło mi ubyć oleju i przez to tak się zachowuje kompresor ?
Komentarz
-
-
Ale chyba gdyby była nieszczelność to szybciej ubyło by czynnika niż oleju ?Zamieszczone przez sebuulysse napisał/a:
Czy mogło mi ubyć oleju i przez to tak się zachowuje kompresor ?
całkiem prawdopodobne,radze nie włączać sprężarki
Przed chwila podłączyłem komputer 0 błędów. Także czynnik jest bo 2 tyg temu wymieniałem czujnik ciśnienia. :roll:
Ale faktycznie posłuchałem samochodu na wolnych obrotach przy wyłączonej klimie i słychać cykanie także to pewnie to. Zamawiam dzisiaj sprzęgiełko.
A teraz pytanie jak je zdjąć ? Czym zablokować koło pasowe podczas odkręcania śruby ?? Potrzebny będzie ściągacz ??
Bo nie mam zamiaru po raz kolejny płacić za serwis skoro mam kanał i sam mogę to zrobić
Komentarz
-
-
dokladnie u mnie tak samo działała jak u ulysse
[ Dodano: Sob 11 Cze, 11 17:53 ]
Chłopaki to nie to ja wymieniłem i dalej nie działa,szukajcie gdzie indziej.
a było dużo rozkręcaniai mocowania ze spinkami
[ Dodano: Pon 13 Cze, 11 12:21 ]
zaczołem znowu grzebać i gdzieś na forum wyczytałe iż nabijają za dużo gazu do klimy i z tą myśla trochę opróżniłem i znowu działa a wymiana sprzęgła nie pomogła tylko portfel uszczupliła
[ Dodano: Wto 14 Cze, 11 07:22 ]
działało jeden dzień :cry:jakby co posiadam kabel vag
Komentarz
-
Komentarz